Webinar

Decarbonizarea: obligație sau oportunitate pentru companii?

8 August, ora 16:00 - 17:00

Inregistreaza-te!


Vă invităm la webinarul gratuit al Enterteq Software pentru a descoperi beneficiile concrete și strategiile practice privind procesul de decarbonizare pe care toate companiile vor trebui să-l implementeze pentru a reduce amprenta de carbon a produselor și serviciilor lor.

Peste 4000 de companii de elită din lume au finalizat deja în mod proactiv procesul de calcul al amprentei de carbon pentru produsele și serviciile lor și derulează strategii accelerate de decarbonizare. Acești lideri de piață au înțeles mai repede decât concurența că decarbonizarea nu reprezintă doar o obligație legală, ci, mai important, o modalitate care generează noi oportunități de creștere pentru afacerile lor.

Prin adoptarea unor măsuri concrete în acest sens, aceste companii construiesc încredere și loialitate, stimulează inovația, reduc costurile, deschid noi surse de venituri, și facilitează accesul la finanțări „verzi”.

Dacă vreți să descoperiți mai multe despre ce inseamna amprenta de carbon si beneficiile companiilor care au adoptat din timp strategii de decarbonizare, vă așteptăm la webinarul nostru!

Agenda Evenimentului:

Introducere


De ce considerăm procesul de decarbonizare ca fiind o schimbare a regulilor jocului în economie ?

Prezentarea procesului de decarbonizare


- Definirea conceptelor de calcul al amprentei de carbon și decarbonizare, și importanța acestora.
- Etapele și metodologiile utilizate în procesul de decarbonizare.
- Măsuri concrete și strategii de decarbonizare pe care le pot implementa companiile.

Beneficiile scăderii amprentei de carbon la nivel de companie


- Identificarea avantajelor asociate cu reducerea amprentei de carbon.
- Moduri în care reducerea amprentei de carbon poate îmbunătăți performanța companiei.
- Beneficii care se pot obține din integrarea preocupărilor legate de mediu în strategia lor de afaceri.

Sesiune de Q&A cu experții noștri în industrie


Întrebări și răspunsuri privind modul în care firmele pot implementa procesele de decarbonizare în mod eficient.


Speakers:



George Crețu, Phd


CEO Enterteq Software
Cu peste 30 de ani de experiență în consultanță, IT, management și antreprenoriat, George Crețu a construit în timp o expertiză multidimensională, axată pe înțelegerea holistică a proceselor de afaceri, care îmbină cele mai bune practici din sustenabilitate cu cele din transformarea digitală. Absolvent al New York University și „ucenic” al laureatului Nobel în economie, Douglass North, Deloitte NY alumnus și cercetător asiduu în companii private și fundații din SUA și UK, a realizat numeroase concepte digitale inovatoare pentru automatizarea proceselor unor companii multinaționale din energie, retail, banking, telecomunicații și producție. Ultima realizare în domeniul sustenabilității, platforma EmissionX, folosește inteligența artificială și NLP pentru managementul amprentei de carbon și al raportării de sustenabilitate, simplificând efortul de colectare și validare a datelor pentru companiile mari. Pe lângă soluțiile IT inovatoare, George a participat ca expert și coordonator al ariei de sustenabilitate și digitalizare în proiecte și studii de fezabilitate finanțate de Banca Europeana de Investiții (supervizate de JASPERS) și prin fonduri europene.



În calitate de consultant cu peste 120 de proiecte de re-engineering si automatizare de procese de business și 25 de ani de experiență în consultanță, Cristina Apahideanu îmbogățește expertiza echipei Enterteq în domeniul sustenabilității și al tranziției companiilor (cu ajutorul tehnologiei) către modele de business mai „verzi” și mai eficiente. Cu o experiență semnificativă în consultanța de management acumulată în cadrul Deloitte Central Europe și Horvath, Cristina a avut un rol central în proiecte cu impact de zeci de milioane asupra companiilor multinaționale din retail, banking, petrol și gaze, și alte sectoare. Din 2021 a fost implicată în elaborarea specificațiilor pentru soluții informatice de raportare a emisiilor de carbon (Scope 1, 2 și 3 din GHG Protocol), studii de fezabilitate pe tema indicatorilor de sustenabilitate în proiecte finanțate de Banca Europeană de Investiții (cu supervizare JASPERS) și proiecte de calcul al amprentei de carbon pentru firme în domeniul energiei, construcțiilor, administrării de imobile și serviciilor.

Cristina Apahideanu (MBA, CESGA)


ESG & Digital Transformation Consultant




Florin M. Pop


Business & Financial Advisor
Activ în industria consultanței financiare și de afaceri de peste 25 de ani, fost broker în valori mobiliare și specialist în finanțe, Florin a fondat compania Primainvest, care oferă o gamă largă de servicii de consultanță, de la consultanță financiară și de afaceri până la programe de mentorat și formare pentru întreprinderi și investitori. Până în prezent, portofoliul său include peste 200 de proiecte, peste 3000 de participanți în diverse programe de mentorat și accelerare, și finanțări obținute pentru clienții săi de peste 50 de milioane EUR. Ca investitor, este implicat în mod activ în proiectele sale, mizând pe echipe cu potențial de creștere ridicat inclusiv la nivel european, și cu impact pozitiv major în industria în care activează și în comunitate în general.